РСН 09: Сухо строителство

091: Сухо строителство
091: Сухо строителство

ПРОЕКТ ref.N ATS 2015-03- 06-02
СБОРНИК РАЗХОДНИ СТРОИТЕЛНИ НОРМИ
АРХИТЕКТУРА 09
СУХО СТРОИТЕЛСТВО 091
ИЗДАТЕЛ : АТС ПРОЕКТ ООД
ПРЕДПЕЧАТ: АНИМА АРТС ЕООД


В този сборник може да намерите актуална информация за технологии, строителни материали, технически стандарти и строителни анализи свързани с ценообразуването на технологии изпълнявани с гипсокартон и гипсофазер.

Използвана е методологията на най – големият производител и лидер в областа на сухото строителство фирма Кнауф България ЕООД. Разработени са пет основни модула в сухото строителство. Това са гипсокартон, гипсофазер, сухи подове, окачени тавани и двойни подове.

Поръчай или Първо разгледай

.
.
.
.


.

Гипсокартон

Технологиите за Сухото строителство ползващи гипсокартона като материал са сравнително нови и намират все по голямо приложение в строителството, а от там и като начин на ценообразуване и представяне на технологиите. Сухото строителство с гипсокартон позволява изграждане на сградите без „мокри” процеси, т.е. без изливане на бетон, зидане, мазилки и замазки, които отнемат време, средства и създават неблагоприятна влага в помещенията. Сухото строителство не се влияе от сезона на изпълнение и позволява незабавно изграждане и въвеждане в експлоатация.

Гипсофазер

В качеството си на строителен материал гипсфазерът има своите специфични особености и предимства, които в редица конкретни случаи го правят предпочитания облицовъчен материал за изграждане на вътрешни конструкции. Плочите гипсфазер се отливат от гипсов разтвор със съдържание на около 20% целулозни влакна, получени при преработка на отпадъчна хартия. Влакната изпълняват ролята на своеобразна армировка, която допълнително повишава устойчивостта на плочите на натиск и на огъване Плочите гипсфазер имат по-голяма обемна плътност (над 1150 ±50 kg/m3) в сравнение с гипсокартона (760–790 kg/m3).

Гипсофазерните плочи имат почти същото приложение като плочите от гипсокартон, като се ползват с предимство в случаите, когато се цели по-добра изолация срещу пренасяния по въздуха шум и се изисква по-голяма механична устойчивост на стената. Стените, облицовани с гипсфазерни плочи, имат и по-голяма товароносимост, което улеснява монтирането към тях със специални дюбели на леки предмети.

Сухи подове

Изпълнението на сухите подове заемат своето достойно място в областа на сухотото строителство. Ето защо разхглеждаме СУХИТЕ ПОДОВЕ като отделен раздел. Както всички технологии от сухото строителство, така и сухите подове се характеризират с технология при която липсват каквито и да било мокри процеси, защото не се използват строителни разтвори. Те имат още предимства, които са описани в този раздел.

В този сборник може да намерите още актуална информация за технологии, строителни материали, технически стандарти и строителни анализи свързани с ценообразуването на технологии изпълнявани с двойните подове и окачените тавани.

За работата по този проект се използва масив от информация, която е част от базата данни на софтуерния продукт за строително ценообразуване Project Estimator.

.

Разгледайте преди да поръчате


Поръчайте

ЦЕНА

Цената на книгата е 28 лв, а на доставката е 7 лв за книга до всички градове.
.
Съответно заплащането се завършва при получаване.
.
Всички цени са крайни с включено ДДС.

СРОК

Доставки се извършват до цялата страна до адреса на получателя.
.
Срока за доставяне на книгите е 3 работни дни